45 raske fakta

VÅR SPESIALITET

Vår spesialitet er å skape skreddersydde miljøer som er utformet i nært samarbeid mellom kundene og våre interiørkonsulenter og håndverkere.

BREDT SORTIMENT

Vi har et av markedets bredeste og mest fleksible sortimenter, så hos oss finner du det du trenger, uansett hvordan hjemmet ditt ser ut.

GARANTIER

Vår viktigste garanti – følelsen av at du har valgt riktig kjøkken – varer livet ut, og blir sterkere for hvert år.

UTMERKELSER

Vi har fått en rekke utmerkelser og priser for designen vår. Vår vellykkede satsing på design gir kundene tidløse kvalitetsprodukter.

VERDEN OVER

Innredninger fra Kvänum er populære klassikere over hele verden. Du finner oss i alt fra koselige hytter til nyskapende bygninger som Turning Torso i Malmö samt ærverdige slott og flotte privatboliger på alle kontinenter. Som eier av en innredning fra Kvänum vil du alltid være en del av en eksklusiv forsamling.

LÆR

Læret i sitteputene våre er nøye utvalgt og er av topp kvalitet. Putene er dessuten kantsydde for å bli mer slitesterke.

FINÉR

All finer i våre innredninger limes kant i kant i en såkalt buttskjøt. Metoden krever det aller siste innen teknologi, og gir et sluttresultat av aller høyeste kvalitet.

ANBEFALING 

Over halvparten av kundene våre kommer til oss etter anbefaling fra andre som allerede har valgt Kvänum – kunder som over tid har fått bekreftet at de har gjort det beste valget.

FORTLØPENDE KONTROLL

Alle frontene som vi produserer, blir kontrollert og pusset for hånd før overflatebehandling. Slik sikrer vi den rette Kvänum-kvaliteten.

FIRESIDIG TRESKUFF

Skuffene våre har en firesidet konstruksjon i massiv eik, og er i en helt annen klasse enn vanlige skuffer.

19 MM. SKAPSTAMME

Alle våre stammer holder ekstra høy kvalitet, med en kraftig 19 mm tykk møbelplate med svært høy tetthet. Dette gir en betydelig mer solid konstruksjon sammenliknet med plater på 16 mm eller løspressede plater på 18 mm.

STORT UTVALG

Våre innredninger fås i en rekke forskjellige fargenyanser og materialer, og med flere ulike overflatebehandlinger som syret ask, røkt eik med flere. Alle er nøye utvalgt og utviklet for å passe til mange forskjellige stiler og for å oppfylle dine krav.

MØNSTERTILPASNING

Våre dyktige håndverkere er spesialister på finerfronter og kan tilpasse frontene helt etter kundens ønsker – planskåret, kvartskåret med mer.

MONTERINGSBESLAG

Alle overskap monteres på en stålskinne som er festet i veggen, en løsning som passer til forskjellige veggkonstruksjoner. Opphenget gir både maksimal stabilitet og mulighet for trinnløs justering, samtidig som man unngår unødige skruehull i skapryggen.

PLASS TIL VANNRØR OG ELEKTRISK INSTALLASJON

Våre skap gir et mellomrom på 18 mm mellom rygg og vegg, slik at det blir plass til vannrør og strømledninger bak skapene.

SKJULT INNFESTING

Alle trehyller hviler på skjulte hylleknekter. Veltesikkert, solid og pent!

FSC-SERTIFISERT TØMMER

Vi bruker kun trevirke av ypperste kvalitet fra tømmer som er sertifisert av Forest Stewardship Council (FSC). FSC-sertifisert tømmer er produsert på en måte som tar hensyn til miljø, lokalbefolkning, urbefolkning og arbeiderrettigheter.

MERKING

På én av skuffene i hvert kjøkken finner du et metallemblem med Kvänum-logoen. Dette er din garanti for at innredningen har vært gjennom vår strenge kvalitetskontroll.

EKTE FINÉR

Alt finer i våre innredninger er ekte trefiner fra det aller beste tømmeret. Fineren velges ut og kontrolleres manuelt for å gi hver innredning et unikt, flott mønster.

SKAPINNREDNING

Vi kan tilby et unikt utvalg av kolonialskuffer, grytekaruseller, vaskeinnredninger med mer, slik at hver enkelt kunde kan finne sin egen løsning. All innredning er fremstilt i ekstra solid stål fra ledende leverandører.

SKUFFEINNSATSER

Vi tilbyr et omfattende utvalg av innsatser i massiv, oljet eik til bestikk, kniver, kjøkkenredskaper, kjøkkenvekt, krydder og så videre.

HENGSLER MED STOR ÅPNINGSVINKEL

Våre tradisjonelle kjøkkener er tro mot historien, med synlige hengsler og åpningsvinkler på opptil 180 grader.

FORMSTABILE FRONTER

Våre frontkonstruksjoner er unike i kjøkkenbransjen, samtidig som de i flere hundre år har vært anerkjent som de beste løsningene for eksklusive møbler. Takket være frontenes stabile utforming i massivt tre, finer og kraftige møbelplater, påvirkes de ikke av naturlige variasjoner i luftfuktigheten i løpet av året. Risikoen for skjevheter og sprekkdannelse er minimal.

SINKEDE SKUFFER

Vi tilbyr skuffer med tradisjonelle, sinkede hjørner som tilvalg.

SKUFFESKINNER

Skuffeskinnene er i absolutt toppklasse, med heluttrekk og demping som standard. Skuffer med bredde opp til 900 mm tåler en belastning på 40 kg, mens bredere skuffer tåler opptil 60 kg.

FILTINNLEGG I SKUFFER

Skuffeinnsatsene leveres med grått filtinnlegg, som skaper en pen kontrast mot treflatene, reduserer skramling fra bestikket og gir en stillere og mykere følelse.

KOMPOSITTMATERIALE

Våre håndverkere er sertifisert til å jobbe med komposittmaterialer til både benkeplater og fronter. Kompositt gir mulighet til en sømløs konstruksjon med ren design og homogent uttrykk.

BELYSNING

All belysning er nøye utvalgt og testet for å oppnå best mulig funksjonalitet og design. Takket være den kraftige, 19 mm tykke skapstammen kan spottene felles rett inn på undersiden av overskapene. Med LED-belysning kan vi redusere energiforbruket og skape minimalistiske belysningsløsninger.

INNENFORLIGGENDE FRONTER

De innenforliggende frontene «slår» mot selve bunnen i stammen, akkurat som i de gamle originalskapene. En eksklusiv og tidsriktig konstruksjon med lange tradisjoner.

HÅNDTAKSLØST DESIGN

Vi leverer manuelle og elektriske løsninger for håndtaksløs design.

SPROSSEDØRER

Våre kors- og kryssprosser er håndverksmessige rariteter. Glasslistene i vitrine- og sprosseskapene er i skråskåret tre, noe som innebærer at vi bruker én glassplate per rute, og dermed unngår skramling. Sprossene, både horisontale og vertikale, er laget i ett stykke og deretter satt sammen – nøyaktig i henhold til tradisjonelle metoder.

  35 ARBEIDSMOMENTER TIL 1 FRONT

Det å produsere en Kvänum-front er en omstendelig prosess. For eksempel kreves det hele 34 forskjellige arbeidsmomenter for å lage 1 front i modellen Sundby.

TRADISJONELL STIL

 

Våre tradisjonelle innredninger med innenforliggende fronter har skuffefronter og skapdører innfelt i skapstammen og utenpåliggende sokkel, slik at de får det rette, historiske utseendet.

FRONTER MED SKRÅSKÅRNE HJØRNER

Våre rammefronter monteres for hånd i en formstabil konstruksjon med skråskårne hjørner. Ramme og fylling limes sammen til en komplett enhet, noe som gir en stabil og «lydløs» front.

AVDELERE MELLOM FRONTER

Våre tradisjonelle innredninger kjennetegnes av den tidstypiske listen mellom skuffene, og ytterkantene på skapstammene er ekstra brede for å oppnå det rette utseendet.

VAREMERKER

Vi samarbeider kun med spesielt utvalgte leverandører som deler vår kvalitetsfilosofi – som Gaggenau, Miele, LaCornue og AGA .

HENGSLER

Hengslene våre er av ypperste kvalitet. Våre nyskapende innredninger har patenterte hengsler med innebygd, justerbar demping som tar hensyn til frontens tyngde.

INTERIØRKONSULENTEN

Takket være erfaringer høstet gjennom flere tiår kan vi levere gjennomtenkte innredninger som gir optimale løsninger med tanke på ergonomi og praktisk bruk.

KVÄNUM 

Alle våre produkter fremstilles ved vår egen fabrikk, som ligger midt blant bølgende åkrer i Vest-Götaland.

TAKK TIL NATUREN

Våre produkter består for en stor del av nennsomt utformet tre. Derfor ser vi på naturen som en av våre viktigste ressurser, og vi driver et aktivt og konsekvent miljøarbeid.

PERSONLIG TILPASNING

Personlig tilpasning er bærebjelken i vår kontakt med kunden, og alt vi lager, bærer eierens navn fra det øyeblikket vi starter jobben.

HYLLEPLATER

Alle hylleplater i våre biblioteker er laget av lamelltre. Dette gjør at de ikke gir etter under tung belastning.

GRIP

I modellen Grip er det grepet som gir en tidløs og ren design.

SUNDBY

Frontmodellen Sundby er delvis basert på en front fra det gamle kjøkkenet i Stora Sundby slott ved Eskilstuna i Sverige. Vår unike sans for tradisjonelle stiler gjør at vi ofte blir bedt om å levere til krevende arkitektoniske miljøer.

FALSEDE DØRER

Våre falsede frontmodeller har en ekte overfals som går halvveis inn i bærekonstruksjonen, noe som gir et stilrent og tidstypisk utseende.