Sibast No 1 side table

Sibast No 1 Side Table ble designet av Helge Sibast i slutten av 1950 årene.
Helge laget bordet som en gave til sin kone.
I mange år eksisterte det kun tre eksemplarer av bordet, disse ble gitt videre til familiemedlemmer. Omsider kom bordene til Helges barnebarn Ditlev Sibast og hans kone Anna Sibast,
Anna og Ditlev ønsket å dele denne gaven med andre og begynte derfor å produsere dette bordet.

Originalt var sidebordet laget med en sort glassplate i senter av bordflaten for å understreke det minimalistiske uttrykket Helge ønsket at bordet skulle ha. I dag er det også tilgjengelig med marmorplate og det kommer i to ulike utførelser: såpebehandlet lys eik og mørkoljet eik. Bordet i såpebehandlet lys eik leveres med hvit marmorplate og utgaven med mørkoljet eik leveres med sort glassplate. Vi har begge bordene utstilt i vårt showroom i Drammensveien 123, 0277 Oslo. For mer informasjon om bordene trykk her

Sibast No 1 Side Table har et rent og minimalistisk uttrykk som vi verdsetter den dag i dag. Kombinasjonen av treverk, messing samt marmor eller glass gir bordet et unikt, men fortsatt klassisk uttrykk.

Mer om historien til Sibast Furniture

I 1908 på Fyn i Danmark blir sønnen til en begavet møbelsnekker født, hans navn var Helge Sibast. Da Helge vokste opp var han svært interessert i farens yrke. Han utviklet et sterkt engasjement for godt håndverk.
Videre tok Helge over farens bedrift og begynte å utvide denne.

I løpet av 1960-tallet hadde den lille bedriften utviklet seg til å bli en større møbelfabrikk med 120 arbeidere som laget noen av de flotteste møblene i Dansk design historie. Bedriften het nå Sibast Møbler.

I 1985 døde Helge Sibast og bedriften var ikke lenger i familiens eie.
Årene gikk, men en høstdag i 2012 oppdaget barnebarnet til Helge Sibast sammen med sin kone Anna Sibast en glemt skatt som ble tegnet av Helge i 1953 – stolen Sibast NO 8.

Denne stolen var for unik til å glemme. De bestemte seg dermed for å relansere de Danske designklassikerne som en gang ble tegnet av Ditlev sin bestefar. Og hvilket navn passet da bedre enn nettopp Sibast Furniture.
Nå var eventyret på nytt i gang!