JUSTERING AV SKUFFER

Etter hvert som skuffene er fylt opp og tatt i bruk kan det godt hende at de har behov for litt justering. Dette kan du enkelt gjøre selv. Se videoene under for veiledning.

HØYDEJUSTERING

SIDEJUSTERING

TILTJUSTERING

SERVICE PÅ HVITEVARER OG VASK/ARMATUR

GAGGENAU

Service og teknisk support: 22 66 06 46

Epost:
Gaggenau-Service-NO@bshg.com

Nettside:
https://www.gaggenau.com/no/kontakt

MIELE

Service og teknisk support : 67 17 31 00

Epost:
info@miele.no

Nettside:
https://www.miele.no/husholdning/servicebestilling-296.htm

DORNBRACHT

Epost:
nordic@dornbrachtgroup.com

VEDLIKEHOLD AV BENKEPLATER

Heltreplatene er fra fabrikken behandlet OSMO olje og oljevoks.

Platene skal etterbehandles med olje etter behov.

Sett aldri varme kasseroller e.l. direkte på platen. Unngå lengre tids påvirkning av vann på platene, f.eks. i forbindelse med kluter, kopper, vaser o.l.

Rengjøring: Til daglig rengjøring anbefales mildt såpevann.

Granitt og kompositt plater tåler varme, men skal ikke utsettes for ekstreme varmepåvirkninger som for eksempel glovarme kjeler og gryter direkte fra kokeplaten.


Vedlikeholdsprodukter som følger med leveransen:

Akemi Crystal Clean
Platen skal være ren og tørr før impregneringen påføres. Start med å vaske/rense platen. Til dette anbefaler vi Akemi Crystal Clean. Hvis det er mye smuss på platen benyttes Akemi steinrens.

Akemi Antiflekk
For at benkeplatene skal beholde sin fine glød og overflate anbefaler vi at platene blir impregnert med Akemi antiflekk. Vent ca et døgn etter montering slik at eventuelle fuger er tørket.  Impregneringen gjentas 1 gang pr. år for å få best mulig beskyttelse. Polert Nero assoluto (polert sort granitt) skal ikke impregneres, fordi disse platene er overflate behandlet fra vår leverandør.

Start med å vaske/rense platen. Til dette anbefaler vi Akemi Crystal Clean. Hvis det er mye smuss på platen benyttes Akemi steinrens. Boksen med Akemi antiflekk rystes godt før bruk. Væsken påføres med svamp eller korthåret malerull. Påfør væsken flere ganger slik at platen hele tiden holdes fuktig. Etter 10-15 minutter tørkes platen tørr med for eksempel en klut som ikke loer. Impregneringen har en herdetid på 3 til 7 dager, så unngå søl på platen i denne perioden.

Akemi olje og fett fjerner
Hvis Dere allikevel skulle få fettflekker på platen kan Akemi olje og fett fjerner benyttes. Fjern fettflekken så fort som mulig for best mulig resultat.

Til daglig rengjøring anbefales mildt såpevann, gjerne en Akemi steinsåpe eller Akemi Crystal Clean. Trenger Dere mer informasjon, eller har flekker som ikke lar seg fjerne, ta kontakt med Deres plateleverandør. Vi vil være behjelpelig med råd og veiledning.

For daglig rengjøring brukes vann og såpe. En myk nylonbørste kan benyttes på vanskelige flekker. Ikke bruk stålull, skurepulver og lignende slipende rengjøringsmiddel da dette vil lage riper i overflaten.

Vann som blir liggende på toppen av platen skader ikke – men pass på at det er fuget tett mot vegg og endekanter, da vann kan trenge innunder laminatoverflaten og gi oppsvelling av sponkjernen.

Overflaten på laminatplater er hard og motstandsdyktig for riper. Men overflaten kan ripes av keramikk og hvis du skjærer med kniv rett på platen. Bruk en trefjæl eller plastfjæl til å skjære på.

Laminat er mer motstandsdyktig overfor oljer, syrer, vin og lignende som lett gir flekker på andre benkeplater. Visse kjemiske stoffer og fargemidler kan gi flekker og misfarging. Gjør det til en regel at du tørker bort oljer, syrer, vin og lignende så raskt som mulig, og rengjør med såpe og vann etter bruk – da holder platen seg best.

Benkeplater i naturmaterialer som f.eks. kalkstein og marmor har store variasjoner i farge og mønstring. De kan ha spor av fossiler, småhull, naturflekker og årer (som kan ligne på sprekker) som har oppstått under dannelsen av stenen. Dette er særpreg som skiller disse stenene fra kunstige materialer, og er nettopp det som gjør disse platene unike.

Benkeplater i kalkstein og marmor krever ekstra forsiktighet og vedlikehold for å holdes pene. Kalkstein og marmor må impregneres.Når platen er ny må dette gjøres 3-5 ganger (til platen er mettet). Etter dette; ved behov – ca 1-2 ganger i året. Impregneringen vil ikke hindre flekker, men vil bidra til at noen flekker enklere vil kunne fjernes. Impregneringen beskytter ikke mot syreflekker – dette gjelder også fruktsyrer.

Kalkstein og marmor er porøse plater og man beregne at det kommer flekker og skjolder ved bruk, spesielt fra syre. Er man uheldig å søle på platen er det viktig at man tørker opp umiddelbart slik at dette ikke får ligge og trekke ned i stenen.

Kalkstein og marmor tåler varme, men skal ikke utsettes for varmepåkjenninger fra for eksempel varme kjeler og gryter direkte fra kokeplaten.

Man må ikke stå/tråkke på platen. Ved slike belastninger kan platen sprekke i utskjæringene til kum eller koketopp.

«Årer» som visuelt kan fremstå som en «sprekk», fargeforskjeller, ulik mønstring eller senere flekkdannelse gir ikke grunnlag for å kunne reklamere på leveransen.