HISTORIEN OM KVÄNUM

Gustav Johansson fra Skattegården i Jung i Sverige var sønn av en skomaker. Som liten lærte han seg alt om lær, stifter og randsøm. Han begynte tidlig å hjelpe sin far med å spikke til lester i tre. Gustav var betatt av tre. Da tiden var inne, begynte han i snekkerlære. Han arbeidet som bygningsarbeider og møbelsnekker i ti år. I 1923 åpnet han sitt eget verksted i Åsbogatan i Kvänum.

HOFFLEVERANDØR

Kvänum er kongelig hoffleverandør i Sverige, og dette er en tillit vi er nøye med respektfullt å ta vare på. Nylig fikk vi det ærefulle oppdraget med å levere kjøkken og innredninger til Hennes Kongelige Høyhet kronprinsesse Victorias Haga slott. Vi ser dette som et endelig bevis på vår kvalitet. Som kunde hos Kvänum blir du eier av et eksklusivt produkt. Kongelig eller ikke – du tilhører alltid en utvalgt gruppe.

MILJØ

Kvänum ligger på Västgötaslätten, midt i landskapet. Vi ser årstidene komme og gå. I mai slår lerken sine tørre triller under skyene, og i november dukker trærne opp som skip fra disen. Det er nærhet til naturen. Vi arbeider nesten utelukkende med naturmaterialer – tre, skinn, ull og bomull. Formspråket vårt er utviklet i samspill og dialog med naturen. Vi har mye å takke naturen for, og vi vet at vi må ta vare på miljøet.

LES MER

SAMARBEIDSPARTNERE

En innredning fra Kvänum er sjelden bare møbler, men som regel en ferdig helhetsløsning inklusive for eksempel hvitevarer, benkeplater og blandebatterier.

Kvänum stiller derfor de høyeste krav til de bedriftene vi velger som samarbeidspartnere. Nedenfor ser du et utvalg av de bedriftene vi samarbeider med, og som deler våre verdier og krav til kvalitet.

45 RASKE FAKTA

Lær deg det viktigste om Kvänum med 45 kortfattede fakta om vårt arbeid.

LES MER

FILOSOFI

Jeg har enkel smak. Jeg nøyer meg alltid med det beste.
– Oscar Wilde

Vår filosofi er enkel. Det eneste som duger er ekte vare, form og funksjon i skjønn forening. Vi henvender oss til den bevisste kunde. Det nytter ikke bare å late som – vi vil være best innenfor kjøkken, bad og oppbevaring. Den britiske dikteren og dandyen Oscar Wilde ville følt seg som hjemme hos oss. Om han hadde kunnet velge, ville han nok ha foretrukket å komme ut av et skap fra Kvänum.